Refined Olive Oil - SPAIN
Refined Olive Oil is olive oil that has been refined without changing its glyceridic structure. The refined olive oil has a higher smoke point than the Extra Virgin Olive Oil.
Common Uses: This grade of olive oil is sought after by manufacturers of food products, soap, cosmetics, candles and pharmaceutical products.
Extraction method: A solvent is added to the olives. After the oil is extracted, the solvent is removed resulting is refined olive oil. The refining process removes color, odor and flavor from the olive oil. This process results in a tasteless, colorless, and odorless olive oil.
Ingredients: Refined Olive Oil
Country of Origin: Spain
Huile d’olive raffinée - Espagne
L'huile d'olive raffinée est une huile d'olive qui a été raffinée sans changer sa structure glycéridique. L'huile d'olive raffinée a un point de fumée plus élevé que l'huile d'olive extra vierge.
Usage : Cette variété d'huile est recherchée par les manufacturiers alimentaires, de savons, de cosmétiques ainsi que par les fabricants de produits pharmaceutiques.
Extraction : Un solvant est ajouté aux olives. Une fois l'huile extraite, le solvant est éliminé, ce qui donne l'huile d'olive raffinée. Le processus de raffinage élimine la couleur, l'odeur et la saveur de l'huile d'olive.
Ingrédients : huile d’olive raffinée
Produit d’origine : Espagne
Specification Sheet
Fiche technique
IBC Tote Spec
Label